Hip hop

El Hip-Hop és un moviment cultural nascut als anys 70. Originalment va surgir als barris marginals dels Estats Units, como el Bronx de Nova York. Es composa bàsicament de 4 "Elements" o "pilars": el MCing (o rapping), el DJing (o turntablism), el Breakdancing (o BBoying), i el Graffiti. Hi ha qui dóna la mateixa importància a altres pilars, com el beatboxing, l'activisme polític, el disseny de roba, el de complements...


•    L'estil musical del hip hop és el rap, que pot tractar de molt diversos temes i gairebé sempre es canta en un estil de rima fàcil de reconèixer.
•    El BBoying és l'art de ballar el breakdance. A la persona que practica aquest ball, se la denomina b boy, b girl, fly girl o breaker. També se li anomena b-boy/girl al que segueix aquesta cultura.
•    El Graffiti és la principal expressió del hip hop a les arts plàstiques. Consisteix en signar amb rotulador o pintar amb spray sobre superfícies urbanes, com poden ser murs de qualsevol material, així com trens, portes, mobiliari urbà, etc. Allò més comú és que els artistes graffiters dediquen les seves obres a pintar el seu nom. L'estètica dels graffiti ha influenciat en el disseny de roba, portades de discos i altres objectes.
•    El beatboxing és la tècnica d'imitar amb la boca sons de percussió propis de la música rap o hip hop.

Amb l'evolució dels elements han sorgit variants relacionades amb la cultura Hip Hop.
En el caso de la dansa, aparèixen nombrosos estils.  El New Style és un d'ells (conegut com hip hop).

El hip hop no és tan sols una música, ni una vestimenta, ni un ball. És també un moviment urbà, la creativitat del qual es pot explotar de diverses formes. Els seus adeptes els agrada denominarlo cultura. Al seu auge actual es deu a l'influència de grups musicals i cantants de moda. 
 

 

MONITORA:

 

kane

Kane es coreògrafa i ballarina de la companyia Tribu Urbana (van quedar sotscampiones d'Espanya al 2003) i directora, coreògrafa i ballarina de la companyia Chief Rockers (Campions d'Espanya al 2006). 

 

Kane s'ha format a les millors acadèmies de Barcelona, París o L. A., San Francisco. 

 

Podeu veure més informació a aquesta web